събота, 14 януари 2017 г.

Новите павликморозовци




Гледам и слушам по една телевзия, а след това и чета в приближен на Борисов Делянпеевски сайт.  Гледам, слушам и чета това, което Бойко Борисов казва. Слушам и чета и на фона на общия примиренчески тон на интервюто, с което явно се правят намеци към някои политически сили за бъдещо съвместно управление, има и изблици на възмущение, преливащи до трудно сдържана ярост. И точно за тях сега е думата, не за голямата политика, не за провалите в неговото управление, не за мутренското задкулисие, не за кражбите на държавните поръчки и т.н..

Човек да не вярва на ушите и на очите си. Бойко се възмущава от внуците на членовете на Политбюро и на комунистите. Цитирам: "Произлязъл съм от народа, само съм му служил и тази власт, която са ни давали, я дължим на тези хора ... Нито съм внук на член на Полтбюро, нито съм син на някой, а съм дете на малтретирани от този режим. Понеже сега много внуци взеха да ни дават акъл." И по-нататък: "Техните родители ни мачкаха, сега ще оставим внуците и синовете. Те ще учат моето дете и моят внук да носи вина. Да ми дават те за морал, те да ми говорят толкова и да казват кое е правилно, просто не искам да ги слушам". Дори му се привиждаха, надничаха от миналото, арести и концлагери.

Е, и аз не искам да го слушам Борисов. Просто, поредната Борисова телевизионна манипулация. Човекът си е сбъркал някога професията. Вместо огнеборец е трябвало да кандидатства във ВИТИЗ. Излъчва не просто артистизъм, не просто артистична манипулация, а просто демагогия. За разлика от него обичам езика на фактите. А когато фактите говорят, и боговете мълчат, дори бог да носи името Бойко Борисов.

Кого ли визира Борисов в своята гневна тирада? Елементарен въпрос, с още по-елементарен отговор - ръководните лица в новата партия "Да, (Дай) България". Става дума за сина на Бойкикева - Христо Иванов и за внука на брата на члена на Полтибюро Пеко Таков - Кристиян Таков. Децата и внуците на леви хора създават поредната дясна политическа глупотевина  с претенциозното име "Да (Дай) България".

А да си припомним някои факти, които Бойко Борисов ги знае, ама му е удобно да не ги посочва. И поради това ги премълчава. А по този начин манипулира общественото мнение.

Първи факт. Кристиян Таков е внук на брата на Пеко Таков, който е известен деец на БКП, активен участник в борбата против фашизма, три пъти арестуван от фашистката полиция, съден по фашисткия закон за защита на държавата (ЗЗД), лежал в Шуменския и Сливенския затвор, секретар на нелегалния Окръжен комитет на БРП (к) и партизанин в Червенобрежкия партизански отряд. След Девети септември е министър на търговията, член на Политбюро. Сега навярно се обръща в гроба си от политическото поведение на внука си. Пеко Таков е реален борец против фашизма. И в цял свят такива хора са почитани. Само на Бойко Борисов не му харесват.

Втори факт.  Майката на Христо Иванов е Мария Бойкикева, дългогодишен член на БКП, председател на Клуба за подкрепа на гласността и преустройството, арестувана от ДС на 16.12.1988 г. Дядото е партиен функционер на БКП, потомък на древен борчески македонски род. И на него дядо му би се обърнал в гроба от делата на своя внук - антикомунист и русофоб.

Трети факт. Бойко Методиев Борисов е син на член на БКП, заемащ ръководна функция в Пожарната безопасност в страната. Ако е бил репресиран баща му или поне дядо му, Бойко няма да бъде приет на обучение и преподавателска работа в школата на МВР. Дали репресията срещу дядо му е действителна? Дали е репресия от БКП, в която той с радост кандидатства и е станал член? И защо като дядо му е "репресиран", той влиза в редиците на "тираните", на репресаторите? А дали пък "репресията" към дядо му, не е от типа обикновена селска крамола, от типа сбиване на бивши фронтоваци със селския кръчмар?  Самият Б.Б. е член на БКП и напуска МВР по собствено желание, понеже иска да остане член на БКП. Сега се отрича от БКП и комунистическото минало на своя баща, но и от своето собствено комунистическо минало. Просто поредният комунистически ренегат, който говори за морал.

Четвърти факт. Лиляна Павлова е министър в две правителства на Борисов. Тя е дъщеря на член на БКП и внучка на членове на БКП - дядото е с ранг на министър в правителството на Тодор Живков, а бабата (Лиляна Павлова) е зам. зав. отдел "Организационен" на ЦК на БКП. Бабата и дядото (партизанин от бригада "Чавдар") са борци против фашизма. И тези ли борци против фашизма не заслужават уважение, както се прави в цял свят? И на Лиляна Пвалова-внучка навярно дядо и се обръща в гроба от делата и.

Пети факт. Ивайло Ангелов Московски - министър в двете правителства на Борисов е син на член на БКП, комсомолски и партиен деятел на БКП в Плевен (секретар на ГК на БКП). В сайта на Министерството в биографията му се премълчава второто име на министъра, имената и статуса на неговите родители. И дали това премълчаване е случайно? Дали пак не става дума за отричане от бащата и неговите идеи и дело?

Шести факт. Цветан Цветанов, вторият човек в ГЕРБ, е син на сулжител на Държавна сигурност, на тези, които по думите на Борисов са "репресирали" дядо му.

Повече факти едва ли е необходимо да се посочват. Трябва да се правят изводи за "искреното възмущение" на Борисов, че не иска да слуша децата и внуците на членовете на БКП, но не тези от собствените му две правителства, а само тези, които искат да го изместят от властта, т.е. само тези, които не са му угодни, които не са бойкопослушни?

Общото между ръководствата на ГЕРБ и това на "Да (Дай) България" е, че са формирани от хора, които са се отказали от моралните ценности на техните деди и бащи, които са отрицатели на смисъла на техния живот и дейност, т.е. това са своеобразни политически родови отстъпници. И като такива ратуват и провеждат дясна (бясна) неолиберална политика на ограбване на българския народ. Карат се помежду си само за по-големия кокал от властта.

Е, и аз не искам да го слушам Борисов и подобните му морални отрицатели и предатели на живота и делото на своите родители и прародители! Не искам да слушам съвременните Павликморозовци.

А нека избирателите на предстоящите избори да си преценят дали да слушат такива политически връткалници от ГЕРБ и "Да, (Дай) България" и да им дават политическо доверие да управляват страната.

* Павлик Морозов - руско дете, което е набедено в предателство на баща си, но само свидетелства срещу него при следствието в органите на реда. Сега в Русия и по света неговото име е синоним на родово (бащино) предателство.

14.01.2017 г.
Анко Иванов








Няма коментари:

Публикуване на коментар